Sponzorji

Organizator

dvsi

DVSI

Društvo vinogradnikov Slovenske Istre - DVSI / Associazione dei Viticoltori dell'Istria Slovena
Marezige 24
SI-6273 Marezige
 
Tel: +386 31 387 347
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

dvsi

Društvo Vinogradnikov Slovenske Istre je bilo ustanovljeno leta 1996, z namenom, da med seboj poveže vse vinogradnike Slovenske Istre, predstavlja njihove interese in vzpodbuja razvoj vinogradništva.

V ta namen društvo organizira številna strokovna predavanja, strokovne ekskurzije, srečanja z raznimi strokovnjaki, vinske razstave, družabne in druge sorodne prireditve. Da pa bi pestro ponudbo naših članov ter področja, ki ga pokriva društvo, bolje zastopali tudi na ostalih območjih Slovenije ter v tujini je društvo že tretje leto zapovrstjo okronalo Vinsko kraljico Slovenske Istre, katera predstavljala vinarje društva ter Slovensko Istro na sejmih, festivalih, pokušinah vina.

Kot aktiven partner se vključuje tudi v različne »programe« in dogodke (npr. aktivnosti lokalnih turističnih organizacij, za ustanovitev Konzorcija vin Istre, ...). Naši člani sodelujejo na večini prireditev, kot so Praznik Refoška, Martinja v Marezigah, Festival vin Ljubljana, Vinistra v Poreču, Olje vino in ribe, Ribiški praznik, sejmi v Trstu, Kmetijsko-živilski sejem Gornja Radgona, Gostinsko- turistični izbor Slovenije....

V našem interesu pa je sodelovanje na prireditvah, ki dopuščajo možnost predstavitve našega vinorodnega okoliša in vin. Dejavni smo tudi na različnih področjih, med katere sodijo različni kogresi in tudi festivali s tematiko vinogradništva in kletarstva.

Društvo že 15 let sodeluje tudi na Slovenskem festivalu vin. Na mednarodnem festivalu kjer se vsako leto zvrsti prek 2700 obiskovalcev je društvu uspelo zelo dobro promovirati Slovensko Istro in tudi Mestno občino Koper. K promociji pa je pripomogla tudi Vinska Kraljica Slovenske Istre, ki je tako tujim kot domačim gostom slikovito predstavljala Slovensko Istro.